Srečanje članov kluba češplja - januar 2015

24. januarja smo se člani Kluba Češplja zbrali v dvorani Tango šole v Ljubljani. Bilo nas je nekoliko manj kot decembra, pa tisti toliko bolj "zagreti".

Težko je pravzaprav opisati, zakaj so naša srečanja posebna. najbrž predvsem zato, ker obujajo dobre stare vrednote, ki v času multimedije izumirajo: iskrenost, zaupanje, druženje, ples. To bi lahko bila povsem navadna druženja kot jih poznamo, ob hrani, pijači, udobnih oblačilih, pa pogovorih o težavah slovenskega naroda, globalizaciji, ki nas duši, tesnobi, ki jo čutimo v tesnobnem svetu. Pa seveda o službah, ki jih ni ali stresu na delovnem mestu, ga ga imamo, o politikih, ki nas kradejo, skrbeh za otroke in zdravje, pa drugih skrbeh, ki jih nikoli ne zmanjka. Ampak mi se ta večer ne želimo pogovarjati o tem. Mi se želimo družiti ob témi, ki je - kakor vedno znova ugotavljamo - na naši rodni grudi še vedno tabu.

Dejstvo je, pa če si priznamo ali ne - že samo ime kluba, vam prikrade nasmešek, hudomušen nasmešek na obraz. In od tu naprej je še več hudomušnosti, še več smeha. Ki ga odnesemo tudi domov. V spalnici pa - domači seveda - pa ta smeh še nekaj časa odmeva, potem pa se rodijo vzdihi, tako zelo zaželeni in vendar pozabljeni, pri mnogih ...

In nenazadnje, hvala Kleti Vidmar za izredno kapljico!