Novice

Peter Topić: Zasvojenost je omamljanje, beg pred realnostjo

"Ob omembi seksualne zasvojenosti si ljudje največkrat predstavljajo obilo seksa, veliko pohotnosti, silne seksualne apetite … Toda v resnici sploh ne gre za to; zasvojenost je omamljanje, disfunkcionalna oblika reševanja težav in beg pred realnostjo." (Peter Topić)

Aprilsko srečanje je bilo pravo doživetje!

V digitalni dobi, ko spolnost po svoje "izumira" in je dotikov vse manj, so mnogi nevede zasvojeni s spolnostjo. Psihoterapevt Peter Topić, ustanovitelja in direktorj Inštituta za zasvojenosti in travme je osvetlil pomembne vidike zdrave spolnosti.

Valentinov vikend za pare je uspel!

"Organizirajmo nekaj podobnega še kdaj. Bilo je zanimivo, zabavno, poučno in seveda, najpomembneje, vzela sva si čas zase."

"Na srečanju za pare sva bila prvič in prijetno presenečena. Res dobra družba in z veseljem prideva še kdaj. Predavanja so bila zanimiva, doživela sva veliko lepega."

"Čeprav nisva še isti večer naredila vseh "domačih nalog", ki nam jih je dala terapevtka, sva se imela lepo. V najinem ritmu, najinem tempu in na svoj način. Bilo je nepozabno."

Roman Vodeb je sodobni eksorcist

"Dejansko izganja hudiča iz pomožačenih žensk, zategnjenih feministk, moških slabičev, predvsem pa iz družbe, ki je obsedena od ideje o "enakosti", ki ženskam krade nežnost, moškim ponos in civilizaciji njen naravni obraz. Razočarana gospodinja seže še globlje v človeško psiho in še temeljiteje kot pri lepotici in psihoanalitični zveri potegne na svetlo vse, kar želi ostati skrito. Ne čudi, da njegove predstave v nekaterih krogih niso zaželene. Resnica pač boli!"

Pages